Általános Szerződési Feltételek

 

A www.artandlens.hu jelen Általános Szerződési Feltételei (a továbbiakban: ÁSZF) az artandlens webáruház

Letterus Bt.
székhelye: 1104 BUDAPEST 10 ker. HARMAT UTCA 72. 2 lcsh. 3 em. 9 ajtó

1104 Budapest; Harmat utca 72. 2. 3/9

Cégjegyzékszám: 01-06-797922
adószáma; 57672034-1-42


email elérhetőség: info@artandlens.hu
továbbiakban: Szolgáltató) és az artandlens webáruházban (továbbiakban webáruház) nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza.

 

  1. Bevezető rendelkezések

1.1. Az ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.artandlens.hu weboldalon található elektronikus webáruházban, vagy azon keresztül történik.

1.1.2.Az Általános Üzleti Feltételek nem vonatkoznak mindazon esetekre, amikor az eladótól szolgáltatást, árut vásárolni kívánó személy az árurendelést vállalkozói tevékenység keretén belül végzi.

1.1.3. Az Általános Üzleti Feltételektől eltérő feltételek meghatározására az Egyedi fényképezési megállapodás szerződésben nyílik mód. Az Egyedi fényképezési megállapodásban megfogalmazott eltérő rendelkezések élveznek prioritást az Általános Szerződési  Feltételek rendelkezéseivel szemben.

1.2. Az artandlens webáruházban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

1.3. Az artandlens webáruház szolgáltatásait bárki jogosult igénybe venni, aki sikeres és érvényes megrendelést ad le a weboldalon valós adatainak megadásával, valamint magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen általános szerződési feltételekben rögzített tartalmat.

1.4. A megrendelés leadása nem minősül szerződésnek, a teljesítésig következmény nélkül módosítható, vagy lemondható. Erre telefonon, e-mailben és levélben van lehetőség. A Felek közötti szerződés a fénykép, video megvásárlása, a fénykép, video ellenértékének kifizetése során jön létre. A fénykép, video megvásárlásával létrejött szerződés írásbeli szerződésnek számít, melyet Letterus Bt. jogszabályban előírt ideig megőriz.

 

1.5 Az artandlens webáruház üzemeltetését Letterus Bt. végzi.

Az üzemeltető elérhetőségei:

Székhely: 1104 BUDAPEST 10 ker. HARMAT UTCA 72. 2 lcsh. 3 em. 9 ajtó

Levelezési- és termék visszaküldési cím: 1104 BUDAPEST 10 ker. HARMAT UTCA 72. 2 lcsh. 3 em. 9 ajtó

Szállítással, illetve ügyfélszolgálati ügyekkel kapcsolatos kérdésekben:

E-mail: info@artandlens.hu

1.6 Az artandlens webáruház ügyfélszolgálatának elérhetőségei:

Ügyfélszolgálat nyitva tartása: H-P, 9 - 17

Levelezési-  és termék visszaküldési cím: 1104 BUDAPEST 10 ker. HARMAT UTCA 72. 2 lcsh. 3 em. 9 ajtó

Ügyfélszolgálati, szállítással kapcsolatos kérdések esetén:

E-mail: info@artandlens.hu

Adatvédelmi kérdésekben: info@artandlens.hu

1.7. Az artandlens webáruházban feltüntetett árak forintban értendőek.

1.8. Jelen ÁSZF szövegét az eladó egyoldalúan módosíthatja és kiegészítheti, mely módosítás nincs kihatással a felek az ÁSZF korábbi szövegezése idején létrejött jogaira és kötelezettségeire. Az esetleges módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba.

 

  1. Megrendelés

2.1 Az artandlens webshopban a vásárlás folyamatában az ügyfél a szolgáltatótól kapott internetes linken keresztül egy egyedi jelszóval férhet hozzá a kiválasztásra kerülő tartalomhoz.

2.2 A látogatók az artandlens weboldalon az egyedi linkre kattintva tudnak belépni, ahol az adott intézmény, vállalat, színház stb. az 1999. évi LXXVI. tv vonatkozó paragrafusai szerint egyedi tartalmat talál. 

2.3 A számítógépen, mobiltelefonon, tableten elérhető felületen a képek jobb alsó sarkában elhelyezett lehetőségben lehet a kiválasztottat ”be pipálni”. 

2.4 A következő oldalon alapbeállításként a megrendelést digitális formában ajánlja fel a rendszer, mely a megrendelés során módosítható. A ”nyomtatott” kép rendelésére lehetőséget adó fül le nyitása után megjelennek a nyomtatott méretek.

Melyek: 10cmX15cm; 13cmX18cm; A4 (20cmX30cm) illetve e lehetőség mellett a darabszámot is ki lehet választani.

A következő oldalon egy összesítő táblázat jelenik meg, mely tartalmazza az eddigi megrendelést. A ”Kép” sorban szerepelnek a megrendelt képek sorszáma (ABC_0000) karakterben, melyre kattintva annak tartalma is látható, új megnyíló felületen.

További sorokban a megrendelt tartalom részletei, megrendelt darabszám adott méretből/fajtából, illetve az Összesen (Ft) Bruttó magyar forint összegben jelenik meg.

A számlázási adatok megadása kötelező! Hibás, hiányos adatkitöltés esetén a szolgáltató jogosult a megrendelést semmisnek tekinteni, tekintettel a 2007. évi CXXVII. tv. valamint a 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet vonatkozó jogszabályi előírásokra.

A megjegyzés rovatban van lehetőség egyéb megjegyzés elhelyezésére.

A webshop vásárlóinak, a konkrét vásárlásoknak az adatait a Számviteli törvény és Adatvédelmi elveink szerint a törvényben meghatározott ideig őrizzük meg.

2.5 Az artandlens webshopban az egyes termék(ek) mellett minden esetben megtalálhatóak a vásárlói döntéshez szükséges alapvető információk, a termék ára, a fizikai paraméterek (digitális esetben a legmagasabb pixelszám) és a termékek fotója is. A kosárba tetszőleges számú termék helyezhető el.

2.6 A kiválasztott termék(ek) a ”Megrendelem” gomb lenyomásával a kiválasztott fizetési mód szerint tovább navigálja, a felhasználót a következő tájékoztató oldalra ahol a következő szöveg olvasható:

2.7 - Fizetési módok:

- Fizetési mód: fizetés online, bankkártyával

A megfelelő kiválasztása után megjelenik a barion.com fizetési oldala. Itt értelem szerűen kell a fizetést el végezni.

- Ha a vevő már Barion felhasználó, bejelentkezhet a Barion rendszerébe (e-mail és jelszó párossal), hogy végrehajtsa a tranzakciót e-pénz egyenlegének vagy egyik tárolt bankkártyájának terhére.

- Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

- Ha nem Barion felhasználó, akkor kártyaadatainak megadásával fizethet. Ezt követően a rendszer felajánlja neki a Barion regisztrációt és ezzel a kártya adatainak biztonságos tárolását, így legközelebb semmilyen más barion elfogadónál nem kell többé kártyaadatokat megadnia. A fizetés után a felhasználót a Barion visszairányítja az elfogadóhely weboldalára, ahol a fizetés sikerességétől függően további információkat kaphat. A Barion regisztráció nem kötelező.

 

Az elfogadóhely adatai:

- Elfogadóhely neve: Art&Lens Photography

- Fizetési mód: fizetés átutalással

”Kész is vagy! Köszönjük a megrendelésed!

Utalásos fizetést választottál. A megrendelésedről értesítőt küldtünk (rendszer@artandlens.hu) a megadott email címedre, abban megtalálod a megrendelésed kifizetésére vonatkozó instrukciókat.”

Az e-mailben többek között szerepel:

Fizetési mód: fizetés átutalással

Átutalásos fizetési módot választottál.
Utalásod erre a bankszámlaszámra várjuk:
Számlatulajdonos: Letterus Bt.

Bank: OTP Bank
Számlaszám: 11710026-21442788-00000000

Közleménybe kérjük, tüntesd fel: Megrendelés azonosító: XXX

Előre utalás, online fizetés, bankkártyás fizetés esetében utólag állítjuk ki az online számlát, melyet a megadott e-mail címre küldünk el. Előre utalásra jelen artandlens webshopban nincs lehetőség.

- Fizetési mód: fizetés átvételkor, készpénzben

”Kész is vagy! Köszönjük a megrendelésed!

Rendelésed során készpénzes fizetést választottál, így további dolgod nincs. Megrendelésed ellenértékét a képek átvételekor tudod kiegyenlíteni.”

2.8 A vásárlás, a szerződéskötés,  a megrendelt termékek ellenértékének kifizetésekor jön létre, tehát banki előreutaláskor, bankkártyás vagy egyéb elektronikus fizetéskor a pénzösszeg a webáruház bankszámlájára való érkezésekor illetve utánvét esetén az utánvét összegének futárnak való kifizetésekor.

Számlát később az átvétel kiegyenlítés után e-mailen fogjuk el küldeni. A megrendelt termékek leadási/átadási határideje a rendeléstől számított egy-hét hét, de maximum kettő hét.

A megrendelés megtörténtét követően a webáruház a vevő e-mail címére egy elektronikus visszaigazolást küld a megrendelés részletes adataival.

2.9 Ügyfélszolgálatunk munkatársai az info@artandlens.hu címen készséggel állnak vásárlóink rendelkezésére a termékekkel, szállítással vagy rendelési folyamattal kapcsolatban.

 

2.10 Megrendelés teljesítése: a megrendelt termékeket, szolgáltatásokat maximum 7 napon belül átadjuk az Ügyféle részére.

 

  1. Kedvezmények felhasználása

A kedvezmények összevonására nincs lehetőség webáruházunkban.

3.1 Akciós termékekre nem lehetséges a kupont felhasználni, kizárólag a teljes áru termékekre.

3.2.  Egy rendelés során csak egy kuponkódot lehet felhasználni.

 

  1. Az elállás joga, az elállás részletei

4.1 Amennyiben az Ügyfél a termék átvétele után el kíván állni a vásárlástól, azt indoklás nélkül megteheti 14 naptári napon belül. Ennek módjáról a "A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló, 45/2014. (II.26.) számú kormányrendelet" rendelkezik.

4.2 Az Ügyfél az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor a megrendelt árut átvette.

Több termék adásvétele esetén, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, akkor az utoljára szolgáltatott termék átvételének napjától; több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak átvétele napjától gyakorolhatja az ügyfél az elállás jogát. Ügyfeleink a termék megvásárlásától a termék átvétele előtt is bármikor elállhatnak, ezt telefonon, vagy e-mailben jelezhetik ügyfélszolgálatunk felé. Nem vonatkozik az elállási jog az egyedi igények alapján készült termékre, ideértve a feliratok személyre szabott tartalmak megjelenítése.

4.3 Amennyiben az Ügyfél a vásárlástól el kíván állni, úgy az írásbeli elállási nyilatkozatot elegendő a termék átvételét követő 33 naptári napon belül postán, vagy elektronikus levél formájában megküldeni a szolgáltatónak és az elállási jog gyakorlásának napjától számított 33 napon belül köteles visszaküldeni, amely visszaküldés postai költségét köteles kifizetni.

4.4  Az Ügyfél az elállás jogát egyértelmű nyilatkozat formájában vagy az alábbi nyilatkozat-minta felhasználásával gyakorolhatja:

Elállási nyilatkozatminta

Címzett: Letterus Bt.

1104 BUDAPEST 10 ker. HARMAT UTCA 72. 2 lcsh. 3 em. 9 ajtó

Alulírott kijelentem, hogy gyakorlom elállási jogomat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

Itt szükséges a szerződés tárgyául szolgáló termék vagy szolgáltatás megjelölése ]

Szerződéskötés időpontja /termék átvétel időpontja: [ a megfelelő adat megadandó ]

A fogyasztó neve: [ értelemszerűen kitöltendő ]

A fogyasztó aláírása: [ kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén aláírandó ]

Kelt: [ értelemszerűen kitöltendő ]

4.5 Az ügyfél elállása esetén a szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 33 napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget. Ha az ügyfél a fentiekben leírtaknak szerint eláll a szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni. A szolgáltató mindaddig visszatarthatja a szerződéstől való elállásból következően visszafizetendő összeget, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. A visszatérítés során a szolgáltató, a webáruház az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha az Ügyfél más fizetési módhoz kifejezetten hozzájárulását adja.

4.6 Elállás esetén az Ügyfelet kizárólag a termék visszaküldésének a közvetlen költsége terheli, kivéve, ha azt Letterus Bt. vállalta e költség viselését.

4.7 A visszaküldött termékeket kérjük levelezési címünkre visszajuttatni (1104 BUDAPEST 10 ker. HARMAT UTCA 72. 2 lcsh. 3 em. 9 ajtó), ellenkező esetben a termékek árának visszatérítése kitolódik addig, ameddig erre a címre visszaérkezik a csomag.

 

  1. Hibás teljesítés

5.1 Amennyiben a vevő nem azt a terméket kapta meg, amit megrendelt, vagy bizonyíthatóan hibás az általa megkapott termék, úgy kérjük, hogy ezt telefonon vagy e-mailben haladéktalanul,de legkésőbb 3 munkanapon belül jelezze ügyfélszolgálatunknak. Ilyen esetben a hibás árut díjmentesen kicseréljük. Hibás teljesítés esetén a következő lehetőségek állnak vevőink számára:

1. a termék cseréje
2. a termék értékegyeztetéssel történő cseréje

  1. a vételtől való elállás

5.2 Hibás termék cseréje estén a termék visszaszállítását - a vevővel való egyeztetés után – az artandlens webáruház szervezi, valamint fedezi az ezzel kapcsolatos minden költséget.  Amennyiben fényképezés során keletkezett más, vagy egyenértékű fénykép, a kicserélt árut a hibás tétel visszaérkezését követő munkanapon feladjuk. Amennyiben a fényképezéskor nem készült olyan fénykép mely csere alapot biztosítana, úgy a vevő határozhat arról, hogy fenntartja-e a megrendelését. Ha igen, dönthet úgy, kérjük vegye fel kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

5.3 Hibás termék esetében a megvásárolt terméket kizárólag abban az esetben tudjuk cserélni, ha azok bizonyítottan hibásak. 

 

  1. Jótállás, szavatosság

6.1 A termékeket feladás előtt újra ellenőrizzük, hogy a megrendelőhöz kifogástalan állapotban érkezzen meg. Mégis a legnagyobb odafigyelés mellet is előfordulhat, hogy a vevő valamilyen okból nem elégedett a megrendelt termékkel. Az artandlens webáruház mindent megtesz azért, hogy a vásárlói kifogásokat a vonatkozó jogszabályokkal összhangban a lehető legrugalmasabb módon kezelje.

6.2 Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Polgári Törvénykönyvben (továbbiakban: Ptk.) a 151/2003. és 19/2014. (IV. 29.) NGM rendeletben foglaltak az irányadók.

6.3 A termékek forgalmazása mindenben megfelel a hatályos magyar jogi előírásoknak. Az általunk eladott termékekre biztosítjuk a vásárláskor hatályban lévő jogszabályokban előírt szavatosságot. A vevő köteles az átvett terméket a lehető leghamarabb megvizsgálni és a felmerülő hiányt, hibát haladéktalanul, de legkésőbb az áru átvételét követő 3 napon belül az artandlens webáruháznak jelenteni.

Egy termék akkor minősül hibásnak, 

- ha a vásárlás időpontjában nem a megrendelt képek,  

- ha nem olyan tartalmú a videó anyag melyet megrendelt.

6.4 Felelősségünk megszűnik a termék nem rendeltetésszerű használata (pl. túlterhelés, hanyag tárolás), átalakítása, gondatlan kezelése esetén. Nem garanciális meghibásodásnak minősül továbbá, ha a terméket külső hő-, vegyi , vagy túlzott fizikai hatás érte. A szavatosság nem terjed ki a természetes elhasználódásra, valamint a vásárlás után keletkezett sérülésekre.

6.5. Az artandlens webáruház fenntartja magának azt a jogot, hogy kizárólag előzetes fizetés esetén szolgálja ki, vagy egyáltalán nem szolgálja ki azokat a vásárlókat, akik rendszeresen nem tartják be jelen szerződésben foglalt feltételek vagy más módon kárt okoznak az eladónak. 

 

  1. Pénzvisszafizetési garancia

  Amennyiben termékünk valamilyen oknál fogva nem nyerte el tetszését, webáruházunk vállalja a termék vételárának visszafizetését a csomag átvételét követő 33 napon belül. 

7.1. Ha a vevő 33 napon belül a jelzi számunkra, hogy nem kívánja megtartani a terméket és él a pénzvisszafizetési garanciával, a termék levelezési címünkre való visszaérkezése után módunkban áll visszautalni a visszaküldött termék/termékek vételárát.

7.2 A vételár visszatérítésére kizárólag utalás formájában van lehetőségünk és a tudomásvételtől számított 33 napon belül tudjuk vállalni a visszautalást.

7.3 A pénz visszafizetési garancia érvényesítése esetén valamennyi csomagolási és szállítási költséget az Ügyfelet terheli.

 

  1. Záró rendelkezések

8.1. A szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely az artandlens webáruházhoz való csatlakozás miatt következett be. A látogató felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól. Kizárólag a vásárló felelős az artandlens webáruházhoz való kapcsolódásáért és a weboldalán történő vásárlásért. Az üzemeltető nem vonható felelősségre vis maior esetén. Vis maiornak kell tekinteni különösen az internetes hálózatban bekövetkezett olyan hibákat, amelyek megakadályozzák az artandlens webáruház akadálytalan működését és a weboldalon történő vásárlást, továbbá, ha a működési hibával összefüggésben az interneten küldött és fogadott adat elveszik. A Szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely a webáruházhoz való csatlakozás miatt következett be.

8.2 Abban az esetben, ha a látogató bármilyen formában megsérti a jelen Általános Szerződési Feltételekben foglalt szabályokat, akkor az üzemeltető szabadon érvénytelennek nyilváníthatja a vevő megrendelését, és visszautasíthatja vásárlási szándékát.

8.3. Az artandlens webáruház ezúton tájékoztatja vevőit, hogy adataikat a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. Adataikat harmadik félnek nem adja át. Az adatok kezelésekor a mindenkor hatályos Adatvédelmi Törvénynek, a webáruház Adatvédelmi elveinek megfelelően jár el webáruház üzemeltetője.

8.4. A szerződő felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben ez nem lehetséges a jogvita rendezésére a szerződő felek a Pest Környéki Bíróság joghatóságát kötik ki.

8.5. A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. Az esetleges módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba.

 

  1. Alkalmazandó jog, jogérvényesítés

Jelen Szerződés vonatkozásában a magyar jog az irányadó.

A  fogyasztónak minősülő Vásárló, a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testülethez fordulhat és kezdeményezheti a Testület eljárását, illetve fordulhat a Szolgáltató székhelye szerint illetékes Békéltető Testülethez is.
Szolgáltató székhelye szerint illetékes békéltető testület:
Budapesti Békéltető Testület
székhelye: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. I. em. 111.;
levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.
e-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu
telefon: +36 (1) 488 21 31

Szolgáltató a fogyasztói jogvita rendezése érdekében igénybe veszi a békéltető testületi eljárást és együttműködik annak eljárása során.
Amennyiben a Vásárló a fogyasztói jogvitát online szeretné lefolytatni és rendezni, azt megteheti a https://ec.europa.eu/odr alatt található online vitarendezési platformon keresztül. A Vásárló (amennyiben Fogyasztó) fogyasztói panaszával kapcsolatosan a területileg illetékes járási hivatalhoz fordulhat. Erről bővebb információ az alábbi linken érhető el: https://jarasinfo.gov.hu/.